Міністерство закордонних справ: Резолюція ООН про ядерну безпеку України

Міністерство закордонних справ України вітає прийняття Генеральною Асамблеєю ООН резолюції «Безпека та захищеність ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС». Заява про це була зроблена у прокоментуванні МЗС України, повідомляє Укрінформ.

Підтримка суверенітету та територіальної цілісності

У відомстві наголосили, що Генеральна Асамблея підтвердила свою підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України і засудила агресію Росії проти країни, що суперечить принципам статуту ООН.

Наголос на нелегітимності окупації

Рішення Генасамблеї наголосило на нелегітимності тимчасової окупації російськими військами українських територій та засудило будь-які спроби зміни їх статусу відповідно до міжнародного права. Резолюція також закликає РФ до припинення атак на критичну енергетичну інфраструктуру України, особливо на Запорізьку атомну електростанцію, та вимагає негайного повернення контролю над нею Україні.

Забезпечення ядерної безпеки України

МЗС додає, що разом із практичними заходами для впровадження Формули миру, резолюція Генеральної Асамблеї ООН стала важливим міжнародним інструментом для забезпечення ядерної безпеки та захищеності України в умовах російської агресії.

Вдячність державам-членам ООН

«Україна висловлює вдячність усім державам-членам ООН, які підтримали цю резолюцію», — підкреслено в заяві МЗС.