Екс-поліцейському з Харківщини, який разом з братом навів ракету на селище Гроза, внаслідок чого загинули понад 50 людей, пред’явлено підозру в державній зраді.

Порушення Державної зради

За даними Державного бюро розслідувань, колишній поліцейський під час окупації Куп’янська активно співпрацював з окупантами, службував на блокпостах разом із російськими військовими, оштрафовував та конфіскував автомобілі місцевих жителів на користь російських силовиків.

Він отримував щомісячну оплату у розмірі 45 тисяч російських рублів і після звільнення міста втік на територію, контрольовану російськими військами. Йдеться про 23-річного екс-поліцейського, молодшого з братів, які відповідальні за ракетний удар на кафе в селі Гроза, де відбувались похорони військового.

Трагедія в Грозі: деталі

5 жовтня минулого року російські військові влаштували ракетний удар по селищу Гроза у Куп’янському районі Харківської області. Ракета «Іскандер-М» потрапила у місцеве кафе, де проходила пам’ятна трапеза за військовослужбовцем ЗСУ. Унаслідок цього загинуло 59 мирних жителів.

Особи, які стояли за наведенням ракети на кафе, встановлені правоохоронцями як двоє братів: 30-річний Володимир Мамон і його молодший брат, 23-річний Дмитро Мамон, колишні мешканці селища. За державну зраду братам загрожує довічне ув’язнення.