Президент Франції Емманюель Макрон закликав своїх співвітчизників утриматися від голосування за крайнощі на досрочних парламентських виборах, які заплановані на 30 червня.

Звернення Макрона до французького народу

У зверненні під час Свята музики в Єлисейському палаці Макрон відзначив інтелект і силу французького народу і закликав до відповідального голосування. Він підкреслив, що не можна допустити розбрату та втручання з боку тих, хто намагається ділити суспільство та керувати проти волі народу.

Рішення про розпуск парламенту і вибори

Президент також захистив своє рішення про розпуск парламенту та закликав не боятися цієї ініціативи. За опитуваннями, ультраправі можуть отримати від 250 до 300 місць у Національній асамблеї, що б забезпечило їм абсолютну більшість. Але ці результати потрібно розглядати обережно, з огляду на можливість другого туру виборів 7 липня.

Нагадаємо, що Макрон розпустив парламент 9 червня після поразки його партії на виборах до Європарламенту. Досрочні вибори відбудуться 30 червня (перший тур) і 7 липня (другий тур). Рейтинг Макрона знизився на шість пунктів після його рішення про розпуск парламенту.