Важливість оборони

Видання зауважує, що до цього часу західні країни обмежували використання своєї зброї військовими цілями на території України, включаючи Крим та інші окуповані регіони. Це було пов’язано зі страхом перед ескалацією конфлікту.

Реакція на російську агресію

Проте, російська агресія на північному сході Харківської області змінила ситуацію і переконала, що для захисту себе Україна повинна мати можливість знищувати військові об’єкти за межами своїх кордонів.

Співпраця та підтримка

«Важливою характеристикою співпраці було пристосування та коригування відповідно до обставин на полі бою, щоб забезпечити Україні необхідне устаткування у потрібний момент», — зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Нюанси політики

Кілька днів до цього заяви, російський президент Володимир Путін загрожував розширенням «санітарних зон», якщо західна великодальна зброя буде використана для ударів по російській території. Він також погрожував ударом, наголошуючи на тому, що країни НАТО мають «держави з невеликими територіями та щільним населенням».

Зазначають, що обмеження залишають Україні можливість зосередитися лише на цілях біля своїх кордонів. Однак, це вже значна зміна у політиці союзників Києва.