Київська область надалі надає допомогу Харківщині у вигляді двох генераторів потужністю 520 та 800 кВт. Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Важлива інфраструктура в умовах кризи

Ці генератори призначені для забезпечення критичної інфраструктури, такої як водоканали, котельні, великі медичні заклади та школи з власними тепловими установками.

На минулому тижні вже було передано 13 потужних генераторів від 10 до 22 кВт.

Голова облдержадміністрації закликав всіх, хто може допомогти, приносити пауербанки, зарядні станції та генератори до пунктів збору допомоги.

Солідарність громад та регіонів

Громада Богуслава Київської області також збирає пауербанки для мешканців Харкова. Додатково, Богуславська міська рада передала два генератори потужністю 3,5 кВт.

Допомагає також Черкаська область, яка надала близько 20 генераторів різної потужності, акумулятори, пауербанки та інші електроприлади.

Хмельницька область передала Харкову 50 генераторів та 5 тонн палива. Підготовлено і нову партію схожих грузів.

Ситуація в Харкові

Нагадаємо, що з 22 березня 2024 року російські війська активізували обстріли Харкова, спрямовуючи їх на житлові будинки, школи, підприємства та енергетичну інфраструктуру. Теплова електростанція ТЕЦ-5 пошкоджена, внаслідок чого не може виробляти тепло та електроенергію. Є графіки відключень електрики та аварійні відключення.