У відділі організації діяльності підрозділів поліції на воді Управління авіації та поліції Одеської області затримали співробітника, відповідального за особливі доручення, у момент отримання хабара. Розслідування справи завершено, повідомили в Одеській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Хабарний скандал в Одеській області

Цей поліцейський організовував систематичні хабарі за дозволення перевезень на річці Дністер.

«Вимагав хабар від громадських організацій та приватних підприємців за негайне продовження діяльності з перевезення пасажирів на річковому та водному транспорті з причалів на річці Дністер у селі Маяки», – уточнили в прокуратурі.

Підприємцям пропонувалося платити по 100 гривень за кожного пасажира. У разі заперечень, інспектор водної поліції загрожував постійними перевірками та позбавленням водійських прав.

Він стверджував, що для вирішення всіх питань потрібно звертатися лише до нього, і обіцяв допомогу в розв’язанні проблем з співробітниками районного управління поліції. Проте за цю допомогу вимагався певний грошовий внесок.

Інспектора водної поліції затримали, коли він отримував 135 тисяч гривень. На даний момент він звільнений з посади, а його справу передано до суду.